VOJSKA INTERVENISALA U ŠIDU: Neregistrovani migranti vraćeni u prihvatni centar

Vojska stigla u Šid kako bi preventivno kontrolisala tri centra sa skoro 2.000 migranata.

vojska srbije
www.mod.gov.rs

Oko 70 pripadnika Vojske Srbije raspoređeno je u tri prihvatna centra – “Adaševci”, “Principovac” i “Šid – Stanica”. U tim centrima boravi oko 1.900 migiranata iz 18 zemalja. Problem za lokalno stanovništvo su, kažu, neregistrovani migranti koji borave na otvorenom.

Zoran Semenović, zamenik predsednika opštine Šid rekao je za RTS da je od jutros na tom području daleko stabilnije i da su pripadnici vojne policije noćas vratili 18 lica u prihvatne centre.

– Situacija od kad su pripadnici Vojske Srbije zauzeli svoje položaje je daleko stabilnija. U toku noći je došlo do privođenja, vraćanja 18 lica u prihvatne centre, što je daleko bezbednije nego svih dana prethodno – rekao je Semenović.

Predsednik Aleksandar Vučić je odluku o slanju Vojske u Šid doneo na osnovu bezbednosnih procena i zahteva građana.

Vojnici će se smenjivati u tri smene na punktovima ispred prihvatnih centara.

Najveći problem u šidskoj opštini prave neregistrovani migranti koje su meštani zaticali, ne samo u svojim dvorištima, nego i šumama i na njivama, u voćnjacima, zbog čega su se osećali nebezbedno i tražili pomoć države.

Vojska Srbije će, kao i do sada, čuvati bezbednost svih građana, izvršavati naređenja i preduzimati sve mere radi realizacije dodeljenih zadataka u skladu sa zakonom i Pravilom službe.