VOZAČ NIJE NI PRIMETIO: Preminuo dečak koga je autobus pregazio u Zemunu

Kako saznaju beogradski mediji, u pitanju je dete staro četiri godine.

Hronika
Dnevno.rs

Maloletno dete nažalost je preminulo posle nesreće koja se dogodila u Zemunu. Autobus je prešao preko njega, a povrede su ga koštale života.

Dete je hitno prebačeno u Dečiju bolnicu u Tiršovoj.

Kako je potvrđeno iz te ustanove, dečak je nažalost preminuo, uprkos svom trudu lekara da ga spase.

Javno-komunalno preduzeće GSP “Beograd” prenelo je porodici dečaka koji je juče nastradao u nesreći u Zemunu izraze najdubljeg saučešća.

JKP GSP ‘Beograd’ sa najdubljim žaljenjem, izjavljuje saučešće povodom tragične smrti dečaka koji je zadobio teške povrede u jučerašnjoj nezgodi u autobusu na liniji 18 – navodi se u saopštenju GSP.

Kako se objašnjava, nesreća se dogodila pod još nerazjašnjenim okolnostima u 18.20 časova na stajalištu Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu i to na zadnjim vratima autobusa.

Vozač o ovom nesrećnom slučaju, kako navode iz GSP, nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila, nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila.

Navodi se da vozač u šoku zbog saznanja šta se dogodilo.

Vozač u šoku, nije video dečaka

Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd počelo je istragu povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendovan. Spremni smo na to da svi naši zaposleni koji su učestvovali u ovom tragičnom događaju budu pozvani na odgovornost – navodi se u saopštenju JKP GSP Beograd.

Tragična nesreća se dogodila juče oko 18.35 u Prvomajskoj ulici u Zemunu. Vozač na liniji 18 zatvorio je vrata i nije video mališana na stepanicama vozila.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je vozač zatvorio zadnja vrata i da su ona uhvatila nogu dečaka. Dečak je pao i udario glavom o tlo i izgubio svest. Na licu mesta ekipa Hitne pomoći je reanimirala dete i prevezla u Tiršovu.

Vozač autobusa se udaljio ka višim brojevima Prvomajske ulice bez zaustavljanja.