VOZAČI, BUDITE OPREZNI: Evo šta je potrebno da uradite u slučaju LEDENE KIŠE

kisa
pixabay.com

Razlika u dnevnim i noćnim temperaturama stvara poledice na kolovozu, zbog čega može doći i do odrona. Dok pojačan vetar stvara snežni nanos na pojedinim deonicama...

 

Auto–moto savez Srbije upozorio je vozače da u slučaju ledene kiše uspore i što pre parkiraju vozilo jer po takvim vremenskim uslovima nije moguće kontrolisati vozilo. Takođe, napominje se da se zbog razlike u dnevnim i noćni temperaturama uveče stvara poledica na kolovozu, ali da može doći i do odrona.

Pojačan vetar koji se očekuje u južnom Banatu i u donjem Podunavlju može dovesti do stvaranja snežnih nanosa na pojedinim deonicama ili smanjiti vidljivost.

Saobraćaj u planinskim predelima Vranja, Leskovca, Babušnice, Kuršumlije, Kruševca, Novog Pazara, Sjenice i Tutina odvija se usporeno i otežano uz obaveznu upotrebu lanaca i zimske opreme.

Prilazi planinskim centrima Kopaoniku, Goču, Tari, Zlatiboru, Staroj Planini, Divčibarama i Kušićima su prohodni, putevi su očišćeni u punoj širini, ali su pod snegom visine i do pet centimetara zbog čega je saobraćaj usporen i odvija se uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Pogledajte kakvo nas vreme očekuje danas, u glavnom gradu: