Vozači, naoružajte se strpljenjem: Kreće turistička sezona!

Naplatna rampa
Beta

Prvi vikend u junu nagoveštava početak letnje turističe sezone i period u kome se više putuje. To uslovljava veći broj vozila i pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima i putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugraskoj, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

 

Saobraćaj će tokom vikenda biti pojačan i na graničnim prelazima, zbog čega se predviđaju duža zadržavanja od uobičajnih, piše Tanjug.

AMSS ističe da je u jeku i građevinska sezona što dodatno od vozača zahteva oprezniju vožnju na brojnim deonicama gde je zbog radova izmenjen režim saobraćaja.

Od 6. do 13. juna u periodu od 07:00 do 17:00 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), od petlje “Lasta” do petlje “Tranšped” izvodiće se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na autoputu, u oba smera.

Radovi će se izvoditi u pokretu sa povremenim zatvaranjem brze ili zaustavne saobraćajne trake.

Do 15.juna, u periodu od 07:00 do 15:00 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1, od petlje Bubanj Potok do petlje Vodanj, izvodiće se radovi na popravci elastične odbojne ograde na autoputu, u oba smera.

Do ponedeljka, 6. juna, nije predviđeno potpuno zaustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš – Dimitrovgrad, na deonici od Čiflika do Staničenja, na magistralnom putu I B reda, broj 43.

U periodu od 07:00 do 17:00 časova, u trajanju do 30 minuta, moguće su povremene obustave saobraćaja na državnom putu IB reda broj 23, na deonici Međuvršje-Ovčar banja, zbog radova u okviru redovnog održavanja na zaštiti od nestabilnih kamenih kosina.

Radovi su obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Vozačima će biti potrebno više stpljenja uz strogo poštovanje ograničenja u brzini, sa prilagođenom vožnjom prema uputstvima novo-postavljene odgovarajuće saobraćajne signalizacije.