VOZAČI OBRATITE PAŽNJU! Kiša stvara ODRONE na ovim putnim pravcima!

Vozače na putevima u Srbiji jutros očekuje dobra prohodnost, ali će tokom dana povremeni pljuskovi, mokri kolovozi, smanjena vidljivost zbog kiše i niske oblačnosti usloviti usporenu vožnju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Putevi
JoshBerglund19 / Foter / CC BY

Osim vode na putu, veliku opasnost predstavaljaju odroni na Đerdapaskoj i Ibarskoj magistrali, dolinom Ibra i Drine, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru, upozorio je AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci su oko 240 minuta, a na graničnom prelazu Šid oko 120 minuta.

Prema informacijama iz Auto-moto saveza Crne Gore, zbog radova na rekonstrukciji kolovoza frekventnog puta u Crnog Gori, između Ribarevine i Mojkovca saobraćaj će do sutra u vremenskom periodu od 9.00 do 14.00 biti u potpunom prekidu. Za vreme potpune obustave saobraćaj na ovom delu nema alternativnih obilaznih puteva. U danima loših vremenskih uslova obustave saobraćaja neće biti.

Vozačima koji putuju ka Crnoj Gori savetuje se da u vreme obustave saobraćaja koriste granični prelaz “Jabuka” koji se nalazi na putu između Prijepolja i Žabljaka. 

Zbog radova na svim pristupnim saobraćajnicama koje pripadaju auto-putu Niš-Leskovac, u sklopu petlje “Doljevac” u periodu do 6. jula, u vremenskom periodu od 6.30 do 19.00 saobraćaj će na pojedinim krakovima zbog radova na asfaltiranju biti privremeno obustavljen i preusmeren.