VOZAČI, OPREZ! Bolja prohodnost puteva, opasnost od odona

Odron na putu
Foter / CC BY

Prestanak padavina u centralnim i zapadnim krajevima Srbije i povlačenje pojedinih reka u korita doprinelo je boljoj prohodnosti puteva i lakšem obavljanju saobraćaja, a putari upozoravaju na opasnost od odrona.

 

“Putari ulažu velike napore i koriste sve mogućnosti da sa pojedinih deonica uklone vodu, nanose zemlje, mulja i kamena sa puta i obezbede normalan protok saobraćaja. Na pojedinim deonicama je i pored toga saobraćaj i dalje prekidu”, saopštio je danas Auto moto savez Srbije.

Putari upozoravaju na opasnost od odrona kojih ima dolinom Ibra izmedju Kraljeva i Raške, kroz Ovčarsko-kablarsku, Drensku, Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Vozači se upozoravaju na opreznu vožnju na Djerdapskoj magistrali, kao i na svim putevima koji vode kroz stenske useke i klisure.

Zbog klizišta obustavljen je saobraćaj na opštinskom putu u selu Grab izmedju Vreoca i Malih Crljana.

VANREDNA SITUACIJA u 14 opština u Srbiji: Bez opuštanja, NOVI PROBLEMI očekuju se u četvrtak!

“Izlila se i reka Ljig u selu Latkovica, zbog čega je u prekidu državni put II B reda broj 362. Obustavljen je saobraćaja u mestu Stupčevići zbog izlivanja reke Moravice. Zbog velike količine vode na putu saobraćaj za putnička i kombi vozila je u prekidu, dok se teretna vozila kreću usporeno”, navodi se u saopštenju.

Putnička i kombi vozila se iz pravca Čačaka usmeravaju na Kragujevac, dok se iz Gornjeg Milanovca vozila upućuju na državni put 177a ka Pranjanima.

Zbog izgradnje autoputa Beograd-Požega deonica Lajkovac-Ljig E-763 (koridor 11) na deonici državnog puta II/B reda broj 362 u neposrednoj blizini petlje Ljig izmena saobraćaja važiće do 1. aprila.

Kako je saopšteno, otežan je saobraćaj na putnim pravcima: IB reda broj 22 na deonicama Kraljevo – Ušće i Ribariće – granica sa Crnom Gorom, IB reda broj 30, deonica Ušće-Studenica-Mlanča, IB reda broj 32, deonica Ribariće – Kosovska Mitrovica i IIA reda broj 207, deonica Biljanovac – Jošanička banja.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Danas i sutra od 7.00 do 17.00 na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), od petlje “Lasta” do petlje “Kružni put” radiće se na uredjenju srednjeg pojasa, u oba smera. Radovi će se izvoditi u pokretu, a za saobraćaj će biti zatvorena leva (brza) saobraćajna traka.