VOZAČI OPREZ! Kolovozi u Srbiji klizavi zbog kiše, padavine drastično smanjuju vidljivost!

kiša
pixabay

U Srbiji nas danas očekuju nešto više temperature ali će i dalje u većini zemlje biti padavina, u nižim predelima kiša a u višim planinskim sneg.

 

Iz AMSS-a upozoravaju na činjenicu da će oštećenja na putu biti popunjena vodom, pa samim tim i nevidljiva za vozače zbog čega predstavljaju potencijalnu opasnost.

 
Preglednost vozača je slabija zbog mokrih vetrobrana, a veliku opasnost predstavljaju i česti odroni koji se javljaju pored stenskih useka Ibarske i Đerdapske magistrale, a ima ih i pored Drine, Južne i Zapadne Morave.

Ovakvi vremenski uslovi su često uzrok većeg broja saobraćajnih nezgoda pa se vozačima savetuje sporija i opreznija vožnja uz držanje većeg odstojanja između vozila.

Razlog više za većom pažnjom u vožnji su i brojne deonice puteva na kojima je zbog započetih radova izmenjen režim saobraćaja.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadravanja od 30 minuta.

Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz Srbije, na prelazu Batrovci su oko 180 minuta, a na Horgošu oko 90 minuta.loading...