Putevi u Srbiji će danas biti mokri i klizavi zbog kiše, posebno na severu i zapadu zemlje. U planinskim predelima i na putevima koji vode ka Zlatiboru i Kopaoniku očekuje umeren sneg,

 

Za danas su meteorolozi najvili padavine u većem delu zemlje zbog čega se savetuje oprez za volanom.

Pored mokrih kolovoza i usporenog saobraćaja, vozači se upozoravaju i na opasnost od odrona koji su mogući u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Iz AMSS upozoravaju na opreznu vožnju i na Đerdapskoj magistrali, na putevima kroz stenske useke, kao i onim koji vode u planinske predele.

Posebnu pažnju treba obratiti i na oštećenja kolovoza koja su ispunjena vodom, ne vide se, a mogu i te kako da utiču na bezbednu vožnju.

Tokom dana, do 17 sati, izvodiće se radovi na izradi revizionih šahti, u okviru projekta zida za zaštitu od buke, na državnom putu I A reda broj 1, na deonici u zoni KBC „Bežanijska kosa“, smer Beograd – Šid.

U toku radova za saobraćaj će biti zatvorena desna (zaustavna) saobraćajna traka.

Do 10. marta, u vremenskom periodu od 7 do 17 časova, na deonici od petlje „Mali Požarevac“ do petlje „Vrčin“, u smeru Niš – Beograd, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza (krpljenja udarnih rupa) vrućom masom.

U toku izvođenja radova za saobraćaj će naizmenično biti zatvarane krajnja leva (brza) i srednja (vozna) saobraćajna traka.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Teretna motorna vozila se na izlazu iz zemlje, na prelazu “Horgoš” sa Mađarskom, zadržavaju oko 90 minuta.