Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je jutros vozače da uprkos povoljnim vremenskim uslovima voze pažljivo, jer zbog nižih jutarnjih temperatura na vlažnim kolovozima može doći do stvaranja poledice.

 

Poseban oprez savetuje se na putnim pravcima koji vode pored stenskih useka i klisura zbog učestlih odrona, kao i na mostovima, nadvožnjacima, podvožnjacima i na ulasku i izlasku iz tunela, navodi se u saopštenju.

Prilazi zimskim turističkim centrima prohodni, a zbog zaostalog snega na kolovozima savetuje se oprezna vožnja.

Vozače na putevima izvan gradskih sredina očekuje manji broj vozila, ali sa povremeno usporenom vožnjom na deonicama na kojima putari poslednjih dana izvode radove, naveo je AMSS.

Kako je navedeno, na delu autoputa Beograd – Niš, od petlje “Umčari” do petlje “Vodanj” u smeru ka Nišu, od 7.00 do 17.00 zbog radova sabobraćaj će se odvijati u preticajnoj saobraćajnoj traci.

Izmenjen režim saobraćaja zbog radova važi na i delu na delu autoputa u zoni Novog Sada, od petlje ”Temerin” do petlje ”Zrenjanin”.

Na mnogim putnim pravcima na snazi je zabrana za šlepere i kamione.

Prema informacijama Uprave granične Policije, na terminalima na srpskim granicama nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Kako je saopštilo JP “Putevi Srbije”, na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa se vozačima savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i brzinu kretanja prilagode uslovima na putu.loading...