VOZILO PRELETELO TRIDESETAK METARA: Težak sudar kamiona i auta – ima POVREĐENIH

Povređene ljude iz olupine izvlačili su vatrogasci nakon čega su ih preuzele dve ekipe Hitne pomoći i prevezle ih do Univerzitetskog kliničkog centra.

policija
Sxc.hu/fsc2k5

Četrdesetogodišnja žena i tridesetčetvorogodišnji muškarac povređeni su u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko četiri sata dogodila u Bulevaru cara Konstantina u Nišu, na kružnom toku kod kompleksa bivše Elektronske industrije.

Do udesa je došlo kada je vozilo „folksvagen“ koje se kretalo iz pravca Niša ka Niškoj Banji, udarilo u ivičnjak kružnog toka, nakon čega je letelo tridesetak metara, zabilo se u parkirani kamion, a zatim se prevrnulo na bok. Povređene ljude iz olupine izvlačili su vatrogasci nakon čega su ih preuzele dve ekipe Hitne pomoći i prevezle ih do Univerzitetskog kliničkog centra.

Prema svedočenju očevidaca, vozač “folksvagena” se kretao izuzetno velikom brzinom.

– Vozilo je letelo ka kružnom toku, delovalo je da ga vozač uopšte nije primetio. Zabio se u ivičnjak, a kojom je silinom udario svedoči i to što je izbio jedan deo koji je odleteo par desetina metara. Udarac je bio strašan, evo pogledajte na sve strane su delovi automobila. Kako nisu izginuli, pravo je čudo, imali su sreću što su bili u jakom vozilu – kazao je jedan Nišlija koga smo zatekli na mestu nesreće.

Dr Mersid Malagić iz niške Hitne pomoći saopštio je da su povređeni zbrinuti u niškoj bolnici.

– I muškarac i žena su bili svesni, nisu imali ozbiljnije povrede ali su prebačeni u niški Univerzitetski klinički centar radi kompletne dijagnostike – rekao je Malagić.

Policija je obavila uviđaj na mestu događaja, uzrok nesreće se utvrđuje.