Na putevima Srbije vozače očekuju mokri i klizavi kolovozi, sneg u planinskim predelima gde je obavezna upotreba zimske opreme.

 

Građani se, takođe, upozoravaju na velike gužve na teretnim terminalima na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom. Vozačima se savetuje da voze oprezno, strogo poštuju saobraćajne propise i povećaju odstojanje od drugih vozila. Osim toga, vozači se upozoravaju na moguće odrone, naročito na putevima kroz stenske useke i klisure.

Prema informacijama Uprave Granične policije, vozila na putničkim terminalima na graničnim prelazima Srbije čekaju oko 30 minuta.

Do 15. maja zbog rаdovа nа postаvljаnju novog slojа asfаltа nа deonici od Topole 1 kа Bućinom Grobu sаobrаćаj će od 9.00 do 17.00 čаsovа biti potpuno obustаvljen. Zbog rаdovа nа redovnom održаvаnju, čišćenju i prаnju zаustаvnih sаobrаćаjnih trаkа u tunelu “Lipаk” nа obilаznici oko Beogrаdа u noći između 20. i 21. aprila od 22.00 do 6.00 čаsovа zа sаobrаćаj će biti zаtvorenа zаustаvnа sаobrаćаjnа trаkа.

Radovi na sanaciji nasipa kod most Beška, na levoj strani autoputa u smeru Beograd – Novi Sad, trajaće do 30. maja i saobraćaj će se odvijati preticajnom trakom.

Saobraćaja je zbog snega obustavljen na deonici Preko Brdo – Odvraćenica, dok je na deonici Dubac – Ivanjica – Golijska Reka na snazi zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicama i šlepere