VRAĆAJU SE VRUĆINE: Još jedan prijatan letnji dan, a onda…

Očekuje nas pretežno sunčano vreme, tek ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima, uglavnom u planinskim predelima. Ujutro temperatura od 10, a tokom dana do 30 stepeni. Pretežno sunčano biće i u Beogradu. Temperatura oko 28 stepeni. Slično vreme biće i u subotu, a od nedelje ponovo toplije.

Pixabay.com

U petak će biti pretežno sunčano vreme. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti u planinskim predelima mogu se očekivati kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura biće od 10 do 17 stepeni, najviša od 26 do 30 stepeni. 

Slično vreme očekuje nas i u subotu – pretežno sunčano. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti u planinskim predelima kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 14 do 18 stepeni, najviša od 28 do 31 stepen.

Drugog dana vikenda vraća se topliji talas. Biće sunčano i toplije. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde u planinskim predelima kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 20 stepeni, najviša od 30 do 34 stepena.

Od ponedeljka biće još toplije sa temperaturom do 36 stepeni. 

Pretežno sunčano i toplo ostaće i u narednim danima do kraja meseca. U planinskim predelima ponegde popodnevni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Krajem perioda promenljivo oblačno uz malji pad temperature.