VREDNOST PAKETA OKO 300 000 EVRA: Policija u mercedesu pronašla KOKAIN, nećete verovati šta je vozač uradio! (VIDEO)

droga
pixabay.com

Srpski carinici su u saradnji sa graničnom policijom, sprečili krijumčarenje veće količine kokaina čija vrednost na ulici dostiže i do 300 000 evra.

 

Droga je otkrivena u nedelju u “mercedesu” bugarskih registarskih oznaka koji se iz Belgije kretao ka Makedoniji.

Zahvaljujući iskustvu carinika koji su tokom razgovora sa vozačem prepoznali nekoliko rizičnih faktora, poput rute kojom se kretao, a koja predstavlja jedan od glavnih pravaca za šverc kokaina iz zapadne u istočnu Evropu, sumnjivi automobil je upućen na dodatni pregled mobilnim skenerom.

Tokom skeniranja vozila, vozač, 32-godišnji državljanin Makedonije, uspeo je da pobegne sa lica mesta, što je stvorilo dodatnu sumnju da je u automobilu nešto skriveno.

Analizom slike sa skenera uočene su određene nepravilnosti, pa su demontažom kasete za dokumenta ispred suvozačkog sedišta, u fabričkoj šupljini, pronađena dva paketa droge oblepljena crnom izolir trakom.

Odmah je urađen test zahvaljujući opremi kojom za te svrhe raspolaže carinska služba, a koji je pokazao da je reč o 1.812 grama kokaina izuzetne čistoće.

Kako se vrednost kilograma čistog kokaina kreće oko 80.000 evra, a za uličnu prodaju on se razblažuje tako da od kilograma može da se dobije i do četiri vrednost ove zaplene, okvirno je procenjena na iznos od preko 300.000 evra.