VREME SE OPET IGRA: Za vikend TROPSKI TOPLO, onda ZAHLAĐENJE, a u utorak se spremite za ŠOK

Vreme u Srbiji danas će biti promenljivo oblačno i toplo, s lokalnim pljuskovima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vreme Leto
Beta

U Srbiji u petak promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito u severnim i zapadnim predelima. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje. U mnogim predelima Srbije očekuju se i duži sunčani intervali. Duvaće slab do umeren severoistočni vetar. Minimalna temperatura od 15 do 21°C, maksimalna dnevna od 28 do 33°C.

U Beogradu u petak u toku jutra i u toku večeri biće promenljivo oblačnom sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, dok se sredinom dana očekuje uglavnom sunčano. Biće toplo i sparno. Vetar slab do umeren, severoistočni. Minimalna temperatura 20°C, maksimalna dnevna 30°C.

U Srbiji tokom vikenda sunčano i u većini predela tokom dana tropski toplo. Samo ponegde se očekuje tek ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u zapadnim predelima. Maksimalna temperatura do 33°C, najavljuje Weather2Umbrella.

Početkom sledeće sedmice biće promenljivo oblačno i svežije, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Maksimalna temperatura biće u padu, naročito u utorak.