Već nekoliko dana temperature su iznad 15. podeoka, pa su ljudi masovno izašli na ulice, u parkove, a vlasnici kafića su odlučili da prolaznike obraduju otvaranjem bašti, kao da je proleće stiglo.

Iako još nije ni polovina februara, temperature su iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine, a i priroda je počela da se budi, pa su širom Srbije procvetale visibabe.

 

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno i vetrovito, mestimično s kišom, uz umeren do jak vetar i temperaturu do 17 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na radost svih onih koji nisu ljubitelji zimskih čarolija, čitav februar će biti prilično topao. Temperature neće ići ispod nule, a oko 15 stepeni će biti sve do sledećeg četvrtka. Kiša nam stiže već u četvrtak i zadržaće se nekoliko dana. Očigledno je zima gotova, uz još nekoliko “hladnijih” dana, ali svakako ne pravih zimskih. Što ste uživali u zimskoj idili – uživali ste.

Nešto stabilnije vreme, bez padavina, prognozirano je za pretposlednju sedmicu februara, kada će se temperature kretati do 10. podeoka.loading...