ZIMA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Evo kakvo nas VREME čeka u narednih nekoliko dana

Kiša
Pixabay.com

U Srbiji će sutra biti većinom oblačno vreme, hladnije, mestimično s kišom, uz umeren do jak severozapadni vetar koji će rano ujutro povremeno biti i olujne snage, najavio je dans Republički hidrometeorološki zavod.

 

Samo će se pre podne na jugoistoku Srbije zadržati suvo i toplo vreme s jakim južnim i jugoistočnim vetrom koji će na planinama biti i olujne snage. Sneg će popodne padati u brdsko-planinskim predelima, a u severnim krajevima se očekuje prestanak padavina.

Jutarnja temperatura biće od dva do osam, a najviša dnevna od pet na severu, do 14 stepeni na jugoistoku Srbije.

I u Beogradu će vreme biti oblačno, hladnije, povremeno s kišom, uz umeren do jak severozapadni vetar, ujutro povremeno sa olujnim udarima. Slab sneg je moguć uveče u višim delovima grada. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja, od šest do osam stepeni.

U nedelju će vreme biti hladno, na severu suvo, povremeno sunčano, a u ostalim krajevima je moguć slab sneg. Vetar će oslabiti.

Narednih dana vreme će biti suvo i prohladno, uz slab sneg u brdsko-planinskim predelima. Jutra će biti hladna, uz slab, ponegde umeren mraz, a najviša dnevna temperatura biće malo ispod proseka.

Biometeorološka prognoza za subotu, 16. decembar:

Meteorološka situacija može nepovoljno uticati na većinu hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje osobama sa psihičkim oboljenjima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su pospanost, bolovi u kostima i razdražljivost.