VRIŠTALA OD BOLA DOK SE NIJE ONESVESTILA: Trudnicu porodili carskim rezom bez anestezije! (VIDEO)

Izraz "porođajne muke" često se koristi kao sinonim za neizdržive bolove, ali jedna majka iz Kalifornije prebrodila je nešto zaista neverovatno - porođaj carskim rezom bez anestezije.

printscreen/facebook.com/Delfina Mota

Kada je lekar uzeo skalpel i počeo da seče joj stomak, Delfina Mota iz San Dijega počela je da viče: “Stanite! Prestanite! Osećam sve!”

Nakon toga se, kako kaže, verovatno onesvestila od strahovitog bola.

Doktor koji je porađao Delfinu, odlučio se na hitnu operaciju zbog komplikacija na porođaju. Njoj je naglo pao pritisak i više nije mogao da čuje bebino srce.

Međutim, kako stoji u tužbi za lekarski nemar i grešku koju je kasnije podnela protiv bolnice u Oušensajdu, anesteziolog se nije odazivao na pozive. Nakon toga su je vezali za operacioni sto i otvorili joj stomak.

– Bilo je jezivo. Ne možete da zamislite horor koji sam prošla. Radije bih je rodila normalnim putem bez ikakvih lekova, nego da me seku bez anestezije – rekla je Mota.

Bebin otac Pol Ihinakao je za to vreme stajao je pred vratima operacione sale, začuo ženino zapomaganje, a potom tišinu. Uplašen, pokušao je da uđe unutra, ali su ga zaustavili.

Iz Tri-Siti bolnice najpre nisu želeli da komentarišu njene navode, ali kada se Delfinina priča raširila jer su je preneli svi vodeći mediji u SAD, ali i šire, rešili su da izađu sa šturim objašnjenjem:

– Kvalitet i sigurnost pacijenata su naš najveći prioritet – stajalo je u njihovom odgovoru. Nešto kasnije, ipak su morali nešto konkretnije da saopšte.

– Iako obično ne komentarišemo optužbe koje su u toku procesa, pažnja u javnosti koju je ova pacijentkinja privukla zbog njenog hitnog carskog reza nas obavezuje da odgovorimo. Pacijentkinja je primila anesteziju pre porođaja – rekao je portparol bolnice.

Međutim, Delfina tvrdi da to nije etačno i da joj je dat samo epidural pre početka normalnog, vaginalnog porođaja koji je bio zakazan. Njen advokat pribavio je izjave lekara koji potvrđuju da epidural nema nikakvo dejsvo na bolove prilikom carskog reza za koji je potrebno dati drugu anesteziju.