VRUĆINE OBUSTAVLJAJU RADOVE: Narednih dana na otvorenom će se raditi po SPECIJALNIM USLOVIMA

Radovi na putu
Pixabay.com

Narednih deset dana u Beogradu se očekuju temperature veće od 37 stepeni, što znači da će, prema ranijoj preporuci Gradskog štaba za vanredne situacije, svi radovi na otvorenom morati da se obustave.

 

U “udarnom” periodu dana, kada je najtoplije, nećete sretati radnike, ali će se započeti radovi ipak odvijati po planu i bez zakašnjenja.

 
Kada su ekstremno visoke temperature u pitanju, radi se preraspodela posla, odnosno obustavlja se rad tokom dana, dok se on nastavlja u drugoj i trećoj smeni. Osim toga, vodimo računa i da su našim radnicima uvek obezbeđene cisterne sa vodom – kaže direktor “Beokom servisa”, Darko Glavaš.

Kada su u pitanju hitne intervencije, ekipe su spremne 24 sata.

Specijalno obučene i opremljene ekipe za hitne kvarove i intervencije su jedine koje će raditi neprekidno i tokom visokih temperatura. Ali nema razloga za brigu, zato što su oni specijalno obučeni, a ukoliko na primer, dođe do pucanja cevi, tu nema čekanja druge smene, već se reaguje odmah – objašnjava Glavaš.

Iako se planovi aktivnosti za radove na otvorenom, u dogovoru sa RHMZ-om, prave samo za naredna tri dana, prema prognozama, sledećih deset dana će temperatura prelaziti 37 stepeni, što će podrazumevati ovakav režim radova.

Novi broj za hitne intervencije “Vodovoda”

Zbog kvara na telefonskoj centrali i prekida rada zvaničnog telefona JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”, možete svoj problem prijaviti na broj telefona 2065-276. Ovaj broj će biti dostupan za prijave kvarova i hitne intervencije, dok se ne popravi stara linija.