SASTANAK U BANSKIM DVORIMA: Razgovaralo se o BROJNIM PROBLEMIMA, jedno PITANJE posebno osetljivo!

Plenković i Vučić
Beta

Posle susreta sa predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, održao je sastanak i sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

 

Srpski predsednik se tom prilikom upisao u Zlatnu knjigu u Vladi RH, što je običaj prilikom posete visokih stranih delegacija Hrvatskoj.

– Izražavam iskreno uverenje da će odnosi između Srbije i Hrvatske biti značajno unapređeni, kao i odnosi između Srba i Hrvata u celini – napisao je Vučić u knjizi i dodao da su dve zemlje spremne za saradnju i građenje boljih odnosa između dve zemlje.

 

– Siguran sam da će Vlada Hrvatske kao i svi mi iz Srbije tom važnom i pozitivnom procesu dati puni doprinos – dodao je srpski predsednik.

Premijer Plenković se o sastanku oglasio putem zvaničnog Tviter profila:

– S predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao sam o svim otvorenim pitanjima između dve države – nestalima, granici, pravosudnoj saradnji, ratnim odštetama, zaštiti manjina, sukcesiji i privrednoj saradnji, evropskom kontekstu i odnosima u JIE – objavio je Plenković.

Dok je Vučić išao preko Trga svetog Marka, novinari su mu postavili nekoliko pitanja.

Na pitanje jesu li u Banskim dvorima razgovarali o ratnoj odšteti, Vučić je odgovorio:

– Da, to je tema koju je otvorio Plenković, ja sam imao sasvim drugačiji stav o tome i ja sam mu to rekao – odgovorio je predednik Srbije.

Upitan šta je dogovoreno na sastanku, Vučić je rekao da su dvojica državnika razgovarali o svim temama.

Vučić je potom nastavio prema Saboru, gde ga je dočekao predsednik hrvatskog parlamenta Gordan Jandroković.loading...