VUČIĆ DIREKTNO IZ VAŠINGTONA: Evo kada će predsednik objaviti važnu vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se našem narodu večeras od 19.30.

printscreen/youtube.com/Српска напредна странка

Predsednik Vučić je u poseti SAD, gde se vode pregovori u Beloj kući oko kosovskog pitanja, a na kraju radnog dana, uključiće se uživo iz Vašingtona.

Podsetimo, na današnjoj sednici Vlada Republike Srbije donela je Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Republike Srbije koje se odnose na razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini.

1. Polazeći od ranije utvrđenih principa da će predstavnici Republike Srbije kroz pregovore težiti iznalaženju sporazumnog i sveobuhvatnog rešenja za Kosovo i Metohiju, Vlada podržava aktivnosti Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine 3. i 4. septembra 2020. godine u Vašingtonu, SAD, koji će se održati pod pokrovoteljstvom američkog diplomate Ričarda Grenela.

2. Vlada smatra da su dosadašnje aktivnosti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u najboljem interesu zaštite interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i od predstojećih razgovora pre svega očekuje napredak vezan za otvorena ekonomska pitanja, što će biti na dobrobit građana i ekonomije.

3. Ovu deklaraciju objaviti u “Službenom glasniku Republike Srbije”.loading...