Vučić dogovorio KRAJNJI ROK za formiranje NOVE VLADE, i evo kada da je očekujemo!

Aleksandar Vučić
Printscreen/Youtube

Srbija će dobiti novu vladu do 11. avgusta, dogovoreno je na današnjoj sednici Predsedništva SNS, saznaje "Blic".

 

Izbor nove vlade biće na dnevnom redu sednice Skupštine Srbije koja će početi 9. avgusta, a očekuje se da će se o kabinetu premijera Aleksandra Vučića glasati 11. avgusta, saznaje “Blic” od izvora sa sednice.

 
Formiranje nove vlade bilo je glavna tema Predsedništva SNS, koje je zasedalo iza zatvorenih vrata. O rezultatima sednice, javnost bi trebalo da obavesti premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare koja treba da počne u 18 sati.

Bilo je reči i o odnosima u regionu, ali je top tema – nova vlada. Na sednici nije bilo reči o kadrovskim rešenjima nove vlade.

Pre početka sednice, Vučić se prvo na kratko sastao sa ministrom Nikolom Selakovićem, pa su potom zajedno otišli u salu u kojoj se održavaju sednice predsedništva.

A gde je Marko?

Vučić je u jednom momentu primetio da u sali nema Marka Đurića, direktora kancelariji za KiM i potpredsednika stranke. Selaković mu je odgovorio da je Đurić u Briselu, na šta mu je Vučić rekao da mu pošalje poruku i vidi šta se tamo dešava. Đurić se nalazi u Briselu na novoj rundi razgovora između Beograda i Prištine, koja se vodi na ekspertskom nivou.

Sednica Predsedništva SNS počela je nešto posle 16 časova, a pred sam početak u sedište naprednjaka došao je i lider te stranke Aleksandar Vučić.

Kako javlja reporter “Blic”, na sastanak su među prvima stigli funkcioneri SNS – Nikola Selaković, Bratislav Gašić, Aleksandar Martinović, gradonačelnik Novog Sada Milos Vučević i bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

U sedište naprednjka na Novom Beogradu stigli su i Maja Gojković, Zorana Mihajlović, Zlatibor Lončar, Milenko Jovanov, Zoran Babic, Goran Knežević, Nebojša Stefanović, Jadranka Joksimović i Igor Mirović…

Ranije danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka za saobraćaj, građevinarstvo i infrastrukturu Zorana Mihajlović potvrdila je da će na Predsednišvu SNS biti reči o budućoj vladi i njenim ciljevima, ali i o situaciji u regionu, najviše o dešavanjima u Hrvatskoj.

Mihajlovićeva je ranije danas, u izjavi novinarima, rekla da će se na sednici Predsedništva SNS razgovarati o vladi i ciljevima koje vlada treba da ispuni u naredne četiri godine.

Na pitanje da li će biti reči i o sastavu nove vlade ona je kazala da je Predsedništvo mesto na kojem se o svemu razgovara, pa i o tome.

Takođe je kazala da će, pored situacije u zemlji, biti reči i o stanju u susednim zemljama.

S tim u vezi je ocenila da aktuelna politika u Zagrebu ne iznenađuje i da je Hrvatska svoju kampanju za izbore bazirala na mržnji prema Srbiji.

Mihajlovićeva je podvukla da Srbija ima svoj put kojim ide i da želi da održi stabinost u regionu i ima saradnju sa svima.

– Kako druge zemlje funkcionišu je njihova slika – poručila je ona.loading...