– Ako neko zna šta je demokratskije od izbora, neka mi kaže. A onda ne valja ni kada im to kažete. Ali motkom nećete. To ste mogli da sanjate nekada, ali više nikada neće moći – rekao je Vučić u izjavi iz Abu Dabija.

On je dodao da je o izborima govorio metaforično, ako bude izložen “ne znam kakvom pritisku”, ali i ponovio da ne želi da ugrožava javni dug Srbije i dodvorava se bilo kome da bi sebi kupio još šest meseci ili godinu dana na vlasti.

– Ako hoćete narode da glasate za ove lopove, glasajte za koga god hoćete. Za nas je Kosovo najvažnija tema, pa ‘duing biznis lista’, pa ćemo i o tome da razgovaramo – rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je o eventualnom raspisivanju izbora razgovarao sa stranačkim kolegama i na kratko sa premijerkom Anom Brnabić.

– Da vidimo samo kako se tu stvari kreću, ništa više od toga. Ljudi su listom za izbore. Ali mi ćemo videti… – rekao je Vučić.

On je izrazio uverenje da će opozicija pobediti na lokalnim izborima u Lučanima, u nedelju 16. decembra, jer su na prethodnim izborima samo stranke Boška Obradovića i Velimira Ilića imale zajedno 27 odsto glasova, zbog čega on sada očekuje da će cela opozicija imati oko 45 odsto i biti blizu pobede.

– Mi ćemo da se borimo. Ja ću sutra da odem tamo, da pokažem ljudima šta smo uradili za Dragačevski kraj i da smo spremni da uložimo još više. Ali, oni su blizu pobede i možete misliti kakvi će pritisci da budu. Zato i nisu hteli da učestvuju na ovim drugim izborima (Kula, Kladovo i Doljevac), jer će tamo loše da prodju – rekao je on.loading...