VUČIĆ IMA U VIDU TRI KANDIDATA: Predsednik Srbije sutra obavlja KONSULTACIJE o budućem premijeru!

Aleksandar Vučić
Printscreen/Youtube

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu Ustava Republike Srbije, obaviće u ponedeljak konsultacije sa predstavnicima izbornih lista o kandidatu za predsednika Vlade Srbije.

 

Svi sastanci biće održani u zgradi Predsedništva, Andrićev venac 1, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je u subotu u Kranju rekao da će ime mandatara saopštiti posle povratka iz glavnog grada Kazahstana Astane, gde će, kako je planirano, boraviti od 8. do 10. juna, odnosno, kako je ranije najavio, ići će se u Skupštinu Srbije između 12. i 18. juna.

Vučić je 30. maja kazao da ima u vidu tri kandidata za svog naslednika na mestu premijera.

Jedna opcija je neko iz SNS. Jedna opcija je SPS, odnosno Ivica Dačić. Sa njima smo izgradili dobre odnose poverenja. Zahvalan sam im na podršci. I može da bude neko ko nije član nijedne stranke. I, u tom smislu, imam tri kandidata u glavi – rekao je Vučić na TV Pink.

REDOSLED SUTRAŠNjIH KONSULTACIJA:

09.00 – Izborna lista: ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA POBEĐUJE

10.00 – Izborna lista: IVICA DAČIĆ – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma

11.00 – Izborna lista: DR VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA

15.00 – Izborna lista: ZA PRAVEDNU SRBIJU – DEMOKRATSKA STRANKA (NOVA, DSHV, ZZS)

16.00 – Izborna lista: DOSTA JE BILO – SAŠA RADULOVIĆ

17.00 – Izborna lista: DVERI – DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE – SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ – BOŠKO OBRADOVIĆ

18.00 – Izborna lista: BORIS TADIĆ, ČEDOMIR JOVANOVIĆ – SAVEZ ZA BOLjU SRBIJU – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka.