VUČIĆ ISKRENO: “Dogovor sa Prištinom mora da podrazumeva da SRBIJA BUDE U EU 2025.”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi postizanje bilo kakvog dogovora sa Prištinom moralo da podrazumeva i da Srbija dobije garancije da će biti članica Evropske unije (EU) 2025. godine.

BETA

– Ukoliko ikada postignemo sporazum (Beograda i Prištine), Srbija bi morala da dobije jasne garancije da će postati članica EU 2025. godine – rekao je Vučić u intervjuu agenciji Rojters, prenosi Slobodna Evropa.

Vučić je rekao da bi moglo da traje i 10 godina da dve strane postignu sporazum zbog svih razlika.

– Ponekad se osmehujem kada čujem da ljudi pojednostavljuju stvari i kažu da se dogovor svodi na – daću vam tri sela i dobiću šest sela (zauzvrat) – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da “ako bi dogovor bio postignut, to bi trebalo da bude sveobuhvatan dogovor koji bi uključivao ne samo odnose nas i Albanaca na Kosovu, već bi morao da uključi i rešenje našeg puta ka EU i ekonomskog napretka”.

Prema rečima Vučića, trenutno se ne zna gde su naše granice.

– Niko u regionu ne bi trebalo da se plaši bilo kakvog sporazuma Srba i Albanaca na Kosovu. Region će biti stabilniji, jači i ekonomski atraktivniji – rekao je Vučić u sinoć objavljenom intervjuu.loading...