VUČIĆ JASNO REKAO: “Spremni smo za NASTAVAK DIJALOGA sa Prištinom, ali imamo USLOV”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u Njujorku da će Beograd biti spreman za nastavak dijaloga čim Priština povuče takse od 100 odsto na srpsku robu.

Beta

– Nisam veoma optimističan… Moje brige danas veće su nego što su bile juče – rekao je Vučić u debati posle obraćanja ambasadora članica Saveta bezbednosti UN.

Vučić je rekao da se nada da će jednog dana Beograd biti sposoban da postigne mogući sporazum sa Prištinom, koja je učinila mnogo neodgovornih poteza u prethodnom periodu.

– Nama je potrebna veća podrška i uloga UN. Mi ćemo se trudiiti, moliti i tražiti od vas da nas podržite kroz sve procese koje nas mogu dovesti do mogućeg sporazuma – rekao je Vučić.

Vučić je poručio da će Srbija učini sve što je u njenoj moći da održi mir, stabilnost i spokoj.

– Srpski narod je jedan ponosan i častan narod. Mi samo želimo da izbegnemo bilo kakav vid poniženja i to je nešto što ne dopuštamo nikome u svetu – rekao je Vučić.

TAČI GOVOROM U SAVETU BEZBEDNOSTI ŠOKIRAO: “Zna se ko je bio žrtva, a ko agresor”

Vučić je kazao da je na sednici čuo nekoliko stvari koje nikako nije mogao da razume, te da je za neke zemlje lakše da okrive Srbiju za sve i da nije bitno da li je nešto učinila ili nije.

Govoreći o pokušaju Prištine da članstvo u Interpolu, Vučić je kazao da bi više voleo da se Priština po pitanju organizovanog kriminala više potrudi sama.

Vučić je kazao da svaka pristrasnost ubija prave šanse za postizanje kompromisa Beograda i Prištine.