Vučić je u nedelju otvorio novi autoput, već u ponedeljak desio se SAOBRAĆAJNI KOLAPS, a juče je bilo JOŠ GORE (FOTO)

Saobraćaj na putu Beograd-Obrenovac je juče više puta bio u kolapsu jer nepregledna kolona vozila pokušavala da se uključi na auto-put "Miloš Veliki" prema Preljini i Čačku.

Beta

Kolona vozila od Beograda formirala se još desetak kilometara pre završetka auto-puta Beograd-Obrenovac i ulaska u Umku na jednu traku regionalnog puta koja je i pre puštanja u saobraćaj “Miloša Velikog”  bila usko grlo.

Na autoputu Obrenovac-Preljina, koji je u saobraćaj je prošle nedelje uveče pustio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, se već u ponedeljak desilo zagušenje jer se on u mestu Mislodjin uključuje u regionalni put Obrenovac-Beograd, koji je i bez saobraćaja sa “Miloša Velikog” bio preoptrećen i sa čestim zastojima.

Zaposleni koji su se juče vraćali sa posla autobusima putovali su duplo duže, a i oni koji su krenuli prema Čačku nisu uštedeli vreme zbog kretanja novim auto-putem.

U “Putevima Srbije” kažu da će se saobraćaj rasteretiti krajem godine kada se uradi deonica Obrenovac-Surčin i deo vozila iz pravca Preljine i Čačka nastavi tom deonicom da bi se uključio na aut-put prema severu.

“Regionalni put Obrenovac-Beograd na deonici do Umke, odakle postoji auto-put do Beograda, nije u planu da se proširuje”, kažu u “Putevima Srbije”, uprkos  “malom kapacitetu” i klizištu na Umci zbog čega se skoro svaka dva meseca popravljaju  duboke pukotine.