VUČIĆ KONAČNO U TV DUELU! Raspravljao sa Draganom Đilasom i to NA PINKU (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je jedno od najneobičnijih gostovanja na televiziji Pink. Naime, na samom kraju godine one se "sučelio mišljenja" sa liderom opozicije Draganom Đilasom, ali ako ste mislili da je u pitanju bio duel - grešite!

Printscreen Pink/Kolaž

Prvog čoveka države odavno bije glas da izbegava svaku vrstu sučeljavanja sa svojim neistomišljenicima i da se plaši da ukrsti stavove s opozicijom. Ovoga puta nije bilo tako!

Medijski tim predsednika Vučića se dosetio genijalne ideje – njegov oponent ne mora da bude gost u studiju kako bi se duel zaista odigrao, dovoljno je da se pojavi u formi montiranog video snimka.

Ovaj model podrazumeva da domaćin u studiju predsedniku pušta video snimke onih koji su nekad nešto rekli o njemu, a onda se Vučić svađa s tim video snimcima. Na taj način lider naprednjaka je ubio dve muve jednim udarcem – em ne mogu da mu kaže da se svađa sa zamišljenim protivnikom, em je bio u televizijskom duelu s opozicijom.

I tako je u program Pinka uključen video snimak Dragana Đilasa, čime je lider Stranke slobode i pravde probio medijsku blokadu na ružičastoj televiziji.

“Ja mislim da živimo u jednom ozbiljnom medijskom i političkom koncentracionom logoru, gde je razliku u odnosu na tridesete godine prošlog veka samo što nam to fizički ne rade. Oni nas ubijaju ekonomski, socijalno, društveno i emotivno. Naravno da čoveka pogađa to kako ga jedan deo naroda na ulici gleda i kad mora sve to da sluša. To jeste problem koji nije svojstven demokratskim zemljama i problem na koji vi realno nemate odgovor. Na apdejtovani fašizam ne postoji lagan odgovor koji to može da reši”, rekao je Đilas na video snimku preuzetog iz emisije “Među nama”.

A onda je usledio i Vučićev odgovor.

“Taj čovek, znate… Ja sam u životu pročitao mnogo knjiga. Računam negde hiljadu puta više od njega. On ne zna šta je fašizam. Porediti tu mračnu ideologiju sa onim što je u Srbiji je besmisleno. Čak i u njegovo vreme u kojem se postarao da ne postoji nijedan medij koji bi smeo da napiše bilo šta protiv njega… Danas on i njegovi kompanjoni su vlasnici medija”, rekao je Vučić.

“Žao mi je što mu se neki ljudi ne osmehuju kad ga vide na ulici, jer nisu zadovoljni njegovom politikom. Oni su postavljali sve tužioce i sudije, videćemo šta će sada da rade u svetlu novih dokaza i oko Mosta na Adi i oko svih sekundi i svega drugog. Ali da vi kažete da živite u koncentracionom logoru u kojem svakog dana izgovarate ovakve laži i da pokušavate metodama koje su stvorile koncentracione logore da nas ubedite da je laž istina – to nije moguće. Oni kažu da ih nema na RTS, pa evo, sinoć su bili i rasturila ih je ova naša devojka”, odgovorio je Vučić.

I to bi bilo to. Predsednik je rasturio video snimak s Draganom Đilasom, koji nije imao mogućnost da mu odgovori, jer to i jeste poenta novog televizijskog formata – kratak red montiranog materijala i duži monolog šefa naprednjaka.

TRENUTAK IZ EMISIJE KOJI SVI DELE: Profesor sa FPN-a iznervirao Vučića? (VIDEO)