Vučić je novinarima u Beogradu posle sednice Predsedništva SNS rekao da će to biti skup normalne i pristojne Srbije bez nasilja na kom će biti iznet plan i program za budućnost zemlje.

On je najavio da će narednih dana obići još nekoliko okruga u Srbiji u okviru kojih i Novi Sad, a posle Beograda i Čačak.

“Ponuda SNS narodu i građanima mora da bude plan i program šta ćemo da menjamo ili koliko novca da uložimo u sferu kulture, poljoprivrede, kako ćemo da olakšamo preduzetnicima, poljoprivrednicima”, rekao je Vučić i dodao da je njihova želja i namera da pokažu šta su uradili u svakom okrugu.

On je naveo i da je to demokratija, a da su skupovi opozicije nasilnički.

Vučić je građane koji protestuju i koji misle drugačije od aktuelne vlasti pozvao da ne učestvuju u nasilju.

“Govorite šta hoćete o nama samo nemojte da učestvujete u nasilju jer lideri koji vam govore fašista (Boško) Obradović i tajkuni (Dragan) Đilas i (Vuk) Jeremić vode računa samo o sebi, a vas će da uvuku u probleme”, rekao je Vučić.

On je ponovio da nasilje neće biti dozvoljeno, ni upadi u institucije kao ni blokada puteva i najavio da će oni koji budu blokirali puteve biti uhapšeni.

Vučić je kazao da je od Predsedništva SNS dobio jednoglasnu podršku da sa liderima opozicije ne razgovara, kako je dodao, ne zato što se plaši nego zato što nema razgovora sa onima koji najavljuju da će nekoga i nešto da blokiraju. 

“Ko ste vi da zabranjujete nekome da se kreće i da uđe ili izađe sa posla, to je fašističko delovanje, jeste li čuli da je nekada neko još tako nesto napravio, a čuli ste za razne fašističke rezime. Zamislite nekoga ćete da blokirate da mu ne date da uđe ili izađe negde i da upadaš u institucije i govoriš šta ćeš i kako da radiš, jesu li svi poludeli ili se plaše i ne smeju to da kažu”, kazao je Vučić.

On je kazao i da fašizam u Srbiji neće dozvoliti.

Vučić je naveo i da će na miran način da odgovore na provokacije, ali i da neće da prihvati ni jedan od zahteva opozcije kojoj se žuri da ga sruši sa vlasti nasilno jer su interesi tajkuna ugroženi, zbog “presuda i optužnica i mnogih drugih stvari, a i zato što vide da u kasi ima ponovo novca pa bi želeli da je opljačkaju što brže i bolje”.loading...