VUČIĆ NAJAVIO NAJGORI DAN ZA SRBIJU: Biće preko 1200 zaraženih, a evo šta je rekao o uvođenju POLICIJSKOG ČASA

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa rukovodiocima svih kovid bolnica u zemlji. Nakon sastanka predsednik se obratio građanima povodom pogoršanja epidemijske situacije u Srbiji.

Printscreen RTS

Po broju zaraženih danas će biti najteži dan za Republiku Srbiju, preko 1.200 zaraženih, u 12.00 je bilo 1.195 lica, od toga 602 na teritoriji Grada Beograda, više od 50 odsto. Ove podatke izneo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za štampu.

“Brojke brinu, ali uz to situacija je i dalje bolja nego u drugim delovama Evrope. Izražavam posebnu zahvalnost lekarima, razgovarali smo kako da ukažemo poštovanje tim ljudima, doneli smo odluku da do kraja godine svi zdravstveni radnici dobiju jednokratnu podršku od 10.000 dinara”, rekao je Vučić.

Predsednik kaže da se nije govorilo o novim merama, nitu uvođenju policijskog časa, dodajući da je to ostavljeno štabu stručnih ljudi da odluči.

“Veoma oštro sankcionisati one koji ne poštuju uvedene mere i to ćete već u danima koji su pred nama moći da vidite. Drugi izbor nemamo. Ne možemo da zatvorimo ekonomiju, život, ali ono što je apsolutno minimalno će morati da se poštuje”, rekao je Vučić.loading...