VUČIĆ NAJAVIO ODLAZAK IZ STRANKE: Četiri kandidata za mesto novog predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u jutarnjem programu televizije K1, prokomentarisao istraživanja u kojima se navodi da bi on sam na izborima osvojio čak 50 odsto glasova, dok mu stranka umanjuje taj procenat.

Foto: screenshot/instagram.com/buducnostsrbijeav

– Fer je da pokažemo da imamo dobre ljude. Imam četvoro kandidata iz stranke za predsednika stranke. Treba izabrati onog ko se borio sa nama rame uz rame. Ne želim da ugrozim budućnost Srbije – rekao je Vučić, i dodao:

– Mi imamo najbolji tim najboljih ljudi. Stranka koju vodim je tim najboljih ljudi. Neće mi biti jednostavno kada u maju, junu budem napuštao kormilo stranke. Mislim da je 10 godina na čelu stranke dovoljno – navodi Vučić.

Na opasku da čovek sa takvim rejtingom, koji se kreće oko 70 odsto, nije logično da napusti politiku, on kaže “meni je logično”.

– Začudili biste se kada bi rekao da imam i ja nešto toplina i emocija, ponekad sam i ja ljudsko biće, kažem sebi ovo mogu, a ovo ne mogu. Nisam ni dan bio na moru, možda sam se uželeo da budem normalan, običan čovek – kaže Vučić.

Govoreći o odlasku iz politike, on kaže da se možda uželeo “da ne nosim terete ovog sveta, pa ni stranački”.

– Da kažem posvađajte se, ne moram da vas mirim, da vidim šta je to što mi ćerka radi, da malog sina odvedem na džudo, košarku, veliki me ne zarezuje dva posto – kaže Vučić i dodaje da se sve vreme bori za zemlju i stranku.

– Za zemlju, daću još sebe – rekao je Vučić.

Upitan da li bi se možda vratio na mesto premijera, Vučić kaže da nije baš siguran u taj scenario.