VUČIĆ NAJAVIO TRAMPOV DOLAZAK U SRBIJU: Američki predsednik bi trebalo da poseti našu zemlju iz ovog RAZLOGA

Aleksandar Vučić
Beta/Milan Obradović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je realno da predsednik SAD Donald Tramp poseti Srbiju tokom 2018. godine.

 

Mislim da je realno da to bude sledeće godine – rekao je Vučić iz Njujorka za današnje izdanje lista Kurir.

On je kazao da je poseta Trampa Srbiji važna zbog reformi koje se sprovode i činjenice da američki predsednici mnogo godina nisu dolazili.

Zato što je Srbija jedna od retkih zemalja čiji je narod ozbiljno podržavao izbor predsednika Trampa, kao i zbog svih ostalih napora za očuvanje stabilnosti u regionu – rekao je Vučić, koji se s predsednikom SAD susreo na njegovom prijemu koji je priredio za lidere zemalja koji prisustvuju Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

Vučić je rekao da ga je Tramp pitao da li je igrao košarku i da li se danas bavi košarkom, a da je on na to odgovorio da je nizak i fizički slab za sve one koji se danas time bave, ali da je nekada bezuspešno pokušavao.

– Moram da kažem da sam veoma počastvovan, ne zbog sebe nego zbog Srbije, što su sa mnom razgovarali i predsednik Tramp, a posebno predsednik Francuske Makron, koji je sve znao o našoj zemlji i pohvalio naše reforme – kazao je Vučić.