Kako se navodi, Vučić je Dolu u pismu objasnio da iako je pripremio “ozbiljnu analizu događanja u regionu” i onoga što bi svi zajedno morali da učine, ipak odlučio da ne dođe zbog “prave medijske harange” koja se vodi u gotovo svim hrvatskim medijima protiv njegovog dolaska.

– Želim da dodam da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo, niti ih ima, osim što pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu da se naviknu na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na kolenima – naveo je Vučić.

On je naveo da se nije uplašio i da je mnogo puta odolevao takvim napadima i odgovarao na organizovane napade.

– Nesumnjivo je da bi mi odlazak u Hrvatsku i jasno zastupanje srpske politike donelo značajne poene u Srbiji, ali, uzeo sam u obzir i ono što je za mene najvažniji deo politike koju predstavljam, a to je, pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata… Ni na koji način ne želim da utičem na dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj – naveo je Vučić.

Vučić je dodao da su u Srbiji svi dobrodošli i da ni protiv jednog učesnika i člana Evropske narodne partije neće biti vođena bilo kakva hajka i haranga.