VUČIĆ O BOMBI: “Nisam od onih koji kukaju, cela poseta će teći kako je i planirano”

Aleksandar Vucic
Beta

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su u incidentu u Zubinom Potoku, prema dosadašnjim saznanjima, učestvovala tri napadača za kojima se traga i da slučaj prepušta istražnim organima, iako ne veruje da će napadači biti pronađeni.

 

On je kazao da će uprkos incidentu u sportskoj hali u Zubinom Potoku, gde je bačena bomba, u 15 sati biti održan miting Srpske napredne stranke i da će njegova poseta Kosovu biti nastavljena po planu. 

“Nisam od oni koji cmizdre, plaču i kukaju i cela poseta će teći kako je i planirano”, rekao je Vučić nakon posete manastiru Banjska.  On je naveo da je u trenuku eksplozije, “kada je bačena bomba M75”, u hali bilo 11 ljudi koji su postavljali binu. 

“Ako su imali nešto protiv mene, šta su im skrivili ti ljudi”, upitao je Vučić. 

On je dodao da se i dalje zalaže za to da se sa Prištinom sve rešava razgovorima i da Srbija neće postavljati nikakve ultimatume i dodao da od Prištine očekuje da ispuni svoje obaveze i pridržava se svega što je potpisano, pa i u slučaju Zajednice srpskih opština. 

Upitan o inauguraciji predsednika Kosova Hašima Tačija i eventualnom priznanju Kosova, Vučić je rekao da se to neće desiti dok je on premijer, iako će predstojeći izbori to možda i omogućiti, ali da on ipak ne polaže nade u to. 

On je u manastiru Banjska razgovarao sa episkopom bačko-prizrenskim Teodosijem i najavio da će Vlada Srbije nastaviti podršku tom manastiru, njegovoj obnovi, ali i generalno razvoju ekonomije na Kosovu. Vučić je najavio otvaranje fabrike baterija i akumulatora u Zvečanu, koja bi trebalo da zaposli više od 200 ljudi, kao i otvaranje kompleksa Rajska Banja, lečilišta u blizini samog mesta Banjska, kao i druge razvojne projekte. 

Episkop Teodosije izrazio je zahvalnost i rekao da je pomoć Vlade Srbije izuzetno značajna i da je veća nego u ranijem periodu. 

“Bez podrške Vlade i države ne bismo opstali”, kazao je Teodosije. 

Mesta koja obilazi premijer, pa i sama Banjska oblepljena su plakatima sa porukom “Predsedniče Vlade dobro došao na srpski Kosmet”.