Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je da hapšenje u Kosovskoj Mitrovici nema nikave veze sa ubistvom predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića već sa uterivanjem straha srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Vučić je na konferenciji za novinare u Beogradu posle sastanka sa članovima Vlade Srbije rekao, da je među uhapšenima i Saša Ćurčić koji nema nikave veze sa Ivanovićem, a uhapšen je jer je dobacivao specijalnim jedinicama Kosovske policije.

“Uhapsili su ga jer im je dobacivao na ulici i onda su ubili Boga u njemu i na više mesta lobanju otvorilo, rasturili glavu i zato ne možemo da vidimo i kako on danas izgleda jer su ga izubijali, a reč je o opakom kriminalcu koji se usudio da im dobacuje”, kazao je Vučić.

Vučić je istakao i da je Srbiji stalo više nego bilo kome da uhvati ubicu Ivanovića i da nije važno da li je ubica Srbin ili Albanac.

On je kazao i da znaju u kojoj fazi je istraga o ubistvu i da hapšenje trebalo samo da “zamaskira spaljivanje keksa iz Srbije”.

“Namere njihove su da uteraju strah u kosti Srbima. Njihova suštinska i ključna namera je da svaki otac i majka kada to sve vide kažu mi ovo možda i možemo da trpimo, ali što to naša deca da trpe. Svima su upadali tamo gde su im bila deca možete da mislite traume dece kojima upadate u 4 ili 5 ujutru i malteritrate oca dugim cevima i udarate”, rekao je Vučić.

On je zamolio Srbe na Kosovu i Metohiji da budu jaki da ostanu i da će Srbija naći rešenje za opstanak.

“Oni koji misle da je moguće da vojno policijskom silom uplaše Srbiju su se prevarili. Mi jesmo mali i moramo da vodimo računa o našem narodu koji je prošao kroz brojne ratove i podneo velike žrtve, i mi moramo da vodimo računa o svakom čoveku i zato mirno i staloženo odgovaramo na provokacije i ne ponašamo se bahato i molimo za mir i stabilnost i ne pretimo nikome”, kazao je Vučić.

Govoreći o o kretanju trupa ka Kosovskoj Mitrovici o kojima je izvestio javnost tokom sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova, Vučić je kazao da se to desilo i da nije ništa izmislio.

“Nismo ništa juče izmislili. Gledam fotografije, gledam njihove kamione u pokretu, naši ljudi ih slikaju i snimaju. Da bi u Srbiji rekli ‘tačno je ono što je Kfor rekao’. Ko je govorio istinu – ja ili Kfor? Jesu li njihove snage bile na tri minuta od Mitrovice ili nisu”, upitao je Vučić.loading...