VUČIĆ O INCIDENTU NA VEČITOM DERBIJU: “Mnogo ČUDNIH stvari je tu bilo, DOBRO SMO RAZUMELI PORUKE!”

Aleksandar Vučić
Beta/Milan Obradović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da policija i BIA ispituju incidente na fudbalskoj utakmici Partizan-Crvena zvezda u Beogradu i da će upozoriti nadležne državne organe šta je bila pozadina tih događaja i šta su bile nečije namere.

 

Ispituje se da li je to neko znao ili ne, da li je neko nekog hteo da zaštiti ili ne. Mnogo čudnih stvari je tu bilo – rekao je Vučić za televiziju Pink povodom tuče na tribinama na derbiju odigranom 13. decembra.

On je kazao da su u incidentu učestvovali i “momci koji nisu ništa znali”, ali da je bilo i onih koji su to organizovali i sve znali i da se time sada bave nadležne službe koje dobro znaju šta se zbiva.

Dobro smo razumeli poruke – istakao je Vučić.

On je naveo i da su oni Hrvati koji su učestvovali u tuči bili samo izvršioci i da “niko tu nije od njih imao mnogo mozga”, već da su oni samo bili batinaši, a da su iz drugih zemalja bili ljudi sa “više mozga”, odnosno informacija.

Upitan da li je neko želeo da izazove haos u u Srbiji, Vučić je odgovorio pitanjem: “Zar vi stvarno mislite da svima odgovara stabilna Srbija?”.

A što bi im odgovaralo. Mislim pre svega na mnoge spolja, a neki su naravno izvršioci i iznutra, ali ne pričam sada o političkim protivnicima – rekao je Vučić i upitao “zašto bi onima koji u ranije učestvovali u razaranju Srbije odgovarala sada stabilna Srbija”.