VUČIĆ O IZBORIMA U BEOGRADU: “Šapić je za račun Đilasa TUKAO LJUDE, sećam se!”

Aleksandar Vučić
Beta

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se SNS boriti na beogradskim izborima i da borba neće biti jednostavna, ali da je na narodu da odluči.

 

Komentarišući pisanje dnevnika “Blic” da je u rukama predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića ključ za beogradske izbore, Vučić je rekao da ako je tako, onda vlast imaju Šapić i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Vučić je dodao da između Đilasa i Šapića nema razlike iako o Đilasu veoma loše misli “zbog tragičnih dugova koje je ostavio u Beogradu, tragične medijske vladavine, a Beograd je bio prljav bez građevina, ikakvog rada i napretka”.

Prema Vučićevim rečima, Đilas se svakako mnogo uspešniji, ozbiljniji i obrazovaniji od Šapića koji je bio njegov pomagač.

Šapić je za račun Đilasa tukao ljude. Sećam se toga u Ralji – rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka Vladine komisije za pripremu programa izgradnje stanova za pripadnike bezbednosnih snaga.

On je rekao da su Pokret slobodnih građana i Narodna stranka odustali od lokalnih izbora u pet opština u Srbiji zakazanih za 24. decembar jer u tim opštinama nemaju nikoga.

Zamislite koliko je njih u Mionici, Kostolcu, Negotinu, Pećincima, Preševu za Sašu Jankovića i Dragana Đilasa. Oni tamo nemaju nikog živoga da nađu. Zamislite tamo nasilna kampanja, a nije nasilna u Beogradu. Nasilna je i u Beogradu, ali eto izdržaćemo, ali u Mionici, Kostolcu, Negotinu, Pećincima, Preševu nećemo – kazao je Vučić.

Napominjući da na konferencijama za novinare, kakva je današnja, ne želi da dugo govori o stranačkim pitanjima, Vučić je pročitao rezultate jučerašnjih izbora za savete mesnih zajednica u Kruševcu, prema kojima je SNS osvojila 509 od 517 mesta u savetima 54 mesne zajednice.