VUČIĆ O PONOVNOM NAPADU NA NOVINARA IZ GROCKE: “Nije bilo namere da Jovanović bude napadnut, već…”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da prvi rezultati istrage pokazuju da je pokušaj upada u stan u kome je bio novinar Milan Jovanović bio pokušaj pljačke stana u kom pre Jovanovića dugo niko nije živeo.

Beta&Printscreen/Kolaž

“Po prvim rezultatima istrage, taj stan je bio prazan, mesecima niko u njega nije dolazio i neko je verovatno tipovao prazan stan da bi bio opljačkan, jer se vidi po onome što je upotrebljavano. Nije to bilo pripremano za fizički napad, već za pljačku, za obijanje”, rekao je Vučić za portal Espreso.

On je kazao da je prvi napad na Jovanovića kada mu je zapaljena kuća u Vrčinu, bio napad kojim se ugrožavala sigurnost i bezbednost, a da će da li je to bio pokušaj ubistva tumačiti sud.

“To kako će sud da tumači, to je njihova stvar. Nemojte vi da budete ti koji će da pričaju: ‘Jao, neko je pokušao da ubije Borka Stefanovića, a onaj što je pokušao da nekog drugog okreće na ražnju, on je kolega novinar i on je dobar’ “, rekao je Vučić.

NAŠLI GA U PRIVREMENOM SMEŠTAJU: Novinar kome je zapaljena kuća u Grockoj NAPADNUT na Banovom brdu

Govoreći o pretnjama koje je poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović uputio samostalnoj poslanici Mariniki Tepić, a koje su joj upućivali i pripadnici neofašističkih grupa, Vučić je rekao da je Đukanović saslušan i da joj je navode “Marinika shvati nećemo stati” kazao u kontekstu da SNS neće stati da pobedjuje na izborima.

On je kazao da su Đukanoviću upućivane gore pretnje.

“Đukanović je saslušan i priveden. Država je saslušala Đukanovića za nešto što je, složićete se valjda, ipak slabije snage ili sto puta slabije snage nego ‘okretaćemo te na ražnju’. A ne – ovo je dozvoljeno, ovo nije. Dajte ljudi, smirite se svi. Država nikome neće dozvoliti takvo ponašanje. Sve ćemo da pohvatamo”, kazao je Vučić.