VUČIĆ O SUKOBIMA ISPRED SKUPŠTINE: “Najbrutalnije političko nasilje u poslednjih nekoliko godina”

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da su sinoć lica desničarske orijentacije, iako je na skupu bilo na početku i onih koji su mislili da su tu zbog korone, napali Narodnu skupštinu. Bilo je svakovrsnog upliva i stranih bezbednosnih službi, napomenuo je Vučić.

printscreen/youtube.com/RTS

Aleksandar Vučić je, u obraćanju javnosti povodom sinoćnjih demonstracija ispred Narodne skupštine, rekao da su građani bili svedoci najbrutalnijeg političkog nasilja u poslednjih nekoliko godina.

– Za razliku od nekih ranijih vremenam, država u potpunosti je poštovala slobodu okupljanja, slobodu demonstracija slobodu drugačijeg izražavanja mišljenja i nikada ni na koji način nije ugrozila to pravo pripadnicima svoga naroda i svojim građanima – istakao je predsednik.

Vučić je naveo da je protest bio protivzakonit i neprijavljen, u suprotnosti sa svim opštim i posebnim pravnim aktima.

– Dogodilo se to da su lica desničarske orijentacije, a nema nikakve sumnje da je na skupu bilo na početku i onih koji su mislili da su tu zbog korone i zbog svog razumljivog nezadovoljstva zbog mogućnosti pooštravanja mera, napali Narodnu skupštinu – rekao je Vučić.

Podbacio je, prema njegovim rečima, deo bezbednosnih službi Srbije, jer se tek kasnije videlo da je bilo svakovrsnog upliva stranih bezbednosnih službi.