Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je, u više razgovora sa američkim ambasadorom u Beogradu Kajlom Skatom i američkim zvaničnicima, dobio uveravanja da Amerikanci nikako nisu mogli da znaju da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan u Libiji.

 

– Mi smo više puta, uz pomoć CIA i njihove saradnje sa FBI, otkrivali lokacije gde su se u Libiji nalazili naši ljudi. Izgleda, međutim, da su oni u poslednjem trenutku promenili mesto gde su ih držali. Nekoliko kilometara je u pitanju i to je ono u šta nas uveravaju američki zvaničnici – rekao je Vučić u Londonu za Radio televiziju Srbije.

On je istakao da je sve što se sazna dobro da se sazna i dodao da mu je teško da učestvuje “u raznim sumanutim, bolesnim teorijama zavere”.

– Posebno zato što vidite da ljudima koji u tome učestvuju nije ni žao, ni krivo, ni teško zbog smrti ovih ljudi, već im to služi za njihova privatna partijska i politička potkusurivanja. To užasno loše govori baš o tim ljudima, a ne o svemu što se dogodilo – kazao je Vučić.

Službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji.

Stanković i Stepić oteti su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine, iz kolone vozila u kojoj je bio i ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica.loading...