Vučić je kazao da Milan Radojičić “nije cvećka”, ali da on “ni na koji način nije učestvovao u ubistvu Ivanovića”.

– Mi se trudimo da dođemo do materijalnih dokaza i da izađemo u javnost. To što su mislili da će neko u Beogradu to da zataškava, to neće uspeti – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kazao je da su neki odmah za ubstvo Ivanovića optuživali srpsko državno rukovodstvo.

– Ja sam rekao da ćemo gledati obe strane. Rekao sam da su krivi možda Srbi, a možda Albanci. Neki su na dan ubistva, 16. januara (2018. godine), odmah znali. Znali su, jer im je neko rekao da vode kampanju – kazao je Vučić.

Vučić je kazao da misli da Srbija ima “kompletno sačinjenu priču o tome ko je ubica” i sa kojim je “motivima to uradio”.

– Mi zbog različitih stvari, nedostataka DNK analiza i snimaka, ne možemo da posedujemo materijalne dokaze, ali ćemo nastaviti da radimo – rekao je Vučić.

Vučić je upitao međunarodnu zajednicu zašto najvažniji snimak koji je zabeležio krivično delo nije dostavljen Srbiji, a sve pod izgovorom da “nadzor nije radio za to vreme”.

Upitao je zašto Srbija ne može da dobije snimke sa aerodroma u Tirani, “šta je tamo radio Florim Ejupi, kako je napustio Nemačku i šta se tamo dešavalo”.

– Ko ga je likvidirao, zašto, koji je motiv, što nam to ne kažu? – upitao je Vučić.loading...