VUČIĆ OBEĆAO BOLJI ŽIVOT: “Pre kraja godine PROSEČNA PLATA 500 evra”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u selu Sivcu, u Vojvodini, da će prosečna plata pre kraja godine biti 500 evra kao i da se najavljenim investicionim ciklusom ne odustaje od reformi.

Beta

Nešto kasnije, prilikom posete Kuli, Vučić je rekao da je upravo dobio informaciju da je u prvih šest meseci suficit državnog budžeta iznosio 180 miliona evra.

“To je već četvrta godina da imao više na prihodnoj nego na rashodoj strani”, rekao Vučić, navodeći da to omogućava rast plata i penzija.

“Mi nećemo ni jedog sekunda da napuštamo reforme, mi ćemo u investicioni ciklus da uđemo  u dogovoru sa Svetskom bankom i Medjunarodnim monetarnih fondom”, rekao je Vučić koji je u poseti Zapadnbačkom okrugu u okviru svoje kampanje “Budućnost Srbije”.

Mi hoćemo, rekao je Vučić, da “pravimo taj investicioni zahvat onoliko koliko pravimo rast na godišnjem nivou, da se to ne bi osetilo na visini javnog duga”.

“Zato smo računali da možemo da uložimo za četiri-pet godina deset milijardi evra, ali za to rast mora da nam bude između četiri i šest odsto”, rekao je Vučić.

Po njegovim rečima, da bi tako bilo, “upravo nam je potreban investicioni zahvat, zato nam je važna i kanalizacija u Borči, Kotežu, Krnjači, i ovde u Sivcu, Kruščiću i svakom drugom mestu u Srbiji”.