Vučić odgovorio Izetbegoviću: Nek se založi da se kazne oni koji su ljudima vadili oči samo jer su Srbi!

Vučić
Beta

Žao mi je što Bakir Izetbegovic izmišlja da bilo ko iz Beograda preti Bosni i Hercegovini, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, prenosi "B92", a pišu agencije.

 

Vučić je ovo naveo u odgovoru na izjavu predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da BiH neće tolerisati pretnje iz Beograda.

Izetbegović o Vučićevoj izjavi: Iz Beograda prete da ćemo mi biti krivi za novu “spiralu nasilja”

“Kao predsednik vlade Srbije to nisam činio ni pre, ni za vreme, a ni posle bilo kakve izborne kampanje. Istina je samo jedna i potpuno nedvosmislena. Bakiru Izetbegoviću nije bilo potrebno ni dva dana po okončanja izricanja presude Radovanu Karadžiću da pokrene inicijativu, umesto za konačnim pomirenjem, on iznosi predlog za pravnu i političku osvetu nad Srbima”, naveo je Vučić.

Kako je Vučić saopštio, “time je Bakir Izetbegović pretio Srbiji, a mi ćemo njegove pretnje tolerisati, jer ne znam šta bi bila alternativa. Pretpostavljam da je Bakir Izetbegović slučajno prenebregao činjenicu da se, pre svega, govorilo o političkom nasilju, što svakako jeste bila njegova najava revizije tužbe za genocid.”

“A što se tiče nasilja, sa ponosom ističem da se u Srbiji svi zločini i svaka vrsta nasilja itekako kažnjavaju. Bilo bi dobro kad bi Bakir Izetbegović pokazao više volje da zločini nad Srbima u BiH budu rasvetljeni, a ubice i kriminalci privedeni pravdi. Makar oni za koje postoje živi svedoci da su ljudima vadili oči samo zato što su Srbi. To bi, siguran sam, bio dobar početak provođenja prava i pravde i važan doprinos politici mira na Balkanu. Srbija je u potpunosti posvećena miru i pomirenju i nikakvim žalbama i tužbama, i politizovanjem pojedinačnih slučajeva, krivca za sukobe neće tražiti ni u bošnjackom narodu, niti u bilo kom narodu sa prostora bivše Jugoslavije”, naveo je Vučić.