VUČIĆ OPET O NASILJU NA PROTESTIMA: “Tobože goloruki narod, a bili su naoružani”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je sinoć o nasilju na blokadi puteva u Šapcu tokom protesta građana prošle subote.

screenshot/youtube.com

On kaže da je priča o protestima krenula sa ljudima koji su napadali čekićima, a da se tek sada vidi kako njihovi heroji vade sekire i čekiće iz traktora.

“Oni koji su tobože bili goloruki narod bili su naoružani, i krenuli na ljude koji nisu prekršili zakon. Ljudi moraju da znaju da zauzimanje puteva nije u skladu sa zakonom, i u suprotnosti je sa svakim zakonom svih zemalja. Oni time ugrožavaju druge ljude, koji sa njima mogu, a ne dele njihove stavove”, kazao je Vučić.

Navodi da policija ne sme da obezbeđuje nikakav protest kojim se blokiraju putevi, pošto to nije u skladu sa zakonom.

“Policija treba da kaže da je to protivzakonito, i da u protivzakonitim aktima ne učestvuje. Sva odgovornost je na onima koji krše zakon, i oni će odgovarati zato. Mi smo svaki naš skup prijavljivali, kao i šetnja do RTS u kojoj je ubijen Ranko Panić, svaka je bila zakonita. Nijedan od skupova prošle nedelje, osim skupa u Areni, nije bio u skladu sa zakonom. Možete vi da budete neposlušni koliko hoćete, ali ne možete da kršite zakon”, kazao je predsednik.

Vučić je naglasio da je izuzetno ponosan na policiju, koja nije izvezla vodene topove, i da se nada da Prokić iz Šapca neće izgubiti oko.

“Da bi zaposlenik Čumeta i Keljmendija njega napao. Moj savet policiji je da se skloni, da ih pustite, i da se celoj Srbiji pokaže koliko može da traje to maltretiranje, i molim građane da se uzdrže od reakcije, da ne napadaju te ljude i da ih pustimo da se iživljavaju nad nama nekoliko sati. Ne pada mi na pamet da slušam ulicu i da služim ulicu”, kazao je.

On je zapitao šta košta tih 100.000 evra koje su dobili oni koji organizuju proteste.

“Izgleda da Srbija za nekoga jeste na prodaju. Za mene nije, i nikome neću da se ulizujem. Što se tvrdi da je Srbija pred građanskim ratom, to su gluposti, i to naša popustljivost, mirnoća i smirenost, kao i želja da gradimo demokratiju neće dopustiti. Ne zaboravite, na našim demonstracijama je jedan režim ubio čoveka, pa su krili njegovo ubistvo. Nama se takve stvari neće dešavati. Što se vlasti tiče, mi ćemo biti apsolutno odgovorni, i nas samo interesuje koliko tačno to maltretiranje i terorisanje građana može da traje”, istakao je.

Vučić odgovorio na pitanje o NASILJU NA PROTESTIMA: “To su bili GUMENI ČEKIĆI” (VIDEO)