VUČIĆ OTKRIO DETALJE: Pronađeni osumnjičeni za paljenje knjige Gorana Vesića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je policija pronašla trojicu osumnjičenih za paljenje knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, a da se za četvrtim traga.

Printscreen/Kolaž

Vučić je kazao za TV prva da je za njega paljenje knjiga i dolazak opozicije kući Gorana Vesića fašistički metod koji je bio zastupljen u vreme nacističke Nemačke.

Vučić je rekao da deo opozicije neće da izadje na izbore da ne bi doživeo neuspeh i istakao da Srbija neće ljude koji pale knjige.

– Srbija nikada neće dozvoliti da fašizam u zemlji naraste iz tog korova, jer niko nema pravo da tuče, vređa i preti onima koji drugačije misle – rekao je.

On je povodom izjave predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića da je Vučić “đubre izdajničko” rekao da neko možda misli da treba da mu odgovori na najbrutalniji način “i da ga uhvati negde u gradu”, ali da on to neće, da mora pre svega da pokaže normalnost.

– Đubre izdajničko sam… zbog čega? Jer su u njihovo vreme proglasili nezavisnost Kosova i jer sam ja uspeo da vratim Kosovo za pregovarački sto… Jesam li izdajnik jer smatram da nam granica ne treba biti na Jarinju i Brnjaku gde su je oni postavili – rekao je Vučić.

Obradović je Vučića kritikovao putem društvene mreže Tviter pošto je Vučić izjavio da na Kosovu “nije sve naše, ali nije ni sve njihovo (albansko)”.

Obradović je u tom tvitu napisao i da će Vučiću, kada ga vidi, lupiti šamar.