VUČIĆ OTKRIO: Nestali novinar je PRONAĐEN ŽIV I ZDRAV, a evo gde se sada NALAZI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković pronadjen živ u širem centru tog mesta i bez vidljivih povreda.

Stefan Cvetković
Beta

U prisustvu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića, Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu kazao da se Cvetković nalazi na ispitivanju u policiji i da mu, kako je rekao, “dlaka sa glave ne fali”.

– Niko od nas gotovo da nije spavao prethodnih noći. Radili smo danonoćno i bili izloženi kao zemlja i ja kao predsednik, najžešćim mogućim napadima. Posle 30 sati teškog i napornog rada došli smo do najozbiljnijih rezultata. Stefan je u našim rukama, živ i zdrav. Pronađen je u veoma dobrom zdravstvenom stanju, bez vidljivih povreda – kazao je Vučić.

On je je kazao da su nadležne službe odmah posumnjale na verziju nestanka Stefana Cvetkovića koja se pojavila u pojedinim medijima.

– Bilo je mnogo lažnih vesti, neki su mediji lagali da je bilo borbe na mestu nestanka. Nadležno organi sumnjaju u istinitost tvrdnji koje je Cvetković izneo u policiji ali će one biti proverene – rekao je predsednik Srbije.

Novinar Stefan Cvetković nestao je u noći izmedju 13. i 14. juna u Beloj Crkvi. Lokalna policija je potvrdila da je njegov automobil pronadjen parkiran sa otvorenim vratima i upaljenim svetlima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da postoje sumnje da je više osoba planiralo “igru” oko nestanka novinara Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve.

– Sumnjamo da je više osoba planiralo ovu igru ali istraga će to utvrditi – kazao je Vučić.

On je kazao da istraga neće trajati 24 sata ili sedam dana, već duže jer je otkriveno na koji način se šire lažne vesti.

– Ali to nije novost za nas. Ponestaje im para u dubokim džepovima pa da ih napune. Oni su uživali da se desi najgori scenario, da bi imali političku korist – rekao je Vučić i ocenio da to nije kraj i da će se nastaviti sa pritiscima na Srbiji i spolja i iznutra.

Predsednik Srbije je rekao da je policija otkrila neke “čudne razgovore” Cvetkovića sa teritorije Kosova i Metohije i “neka čudna povezivanja”, ali da će o tome voditi računa nadležni organi.

– Da li je sve iscenirano uz još nečije znanje, to će istraga da utvrdi. Imali smo neke indicije i da je mnogo toga bilo nelogično, ali nismo hteli da to iznosimo u javnost jer smo hteli da se ponašamo odgovorno – rekao je Vučić i dodao da će se utvrditi i ko se igrao sa narodom i ko se igrao sa (navodno) zatrovanom vodom u Beogradu.