Vučić poplavljenim područjima obećao POMOĆ VEĆU nego 2014.

Vučić
Beta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će sledeće nedelje početi raspodela sveobuhvatne pomoći za poplavljena područja u zemlji, koja će biti veća nego u poplavama 2014. godine.

 

– Do kraja nedelje komisije rade procenu štete, a već sledeće nedelje kreće sveobuhvatna pomoć, koja će biti veća, jer su štete manje nego 2014 godine – rekao je Vučić u selu Veliko polje kod Obrenovca gde je obišao nasip Čikovac.

On je naveo da je u prethodne dve godine izgradjeno 29 brana na vodotokovima, dok je u prethodnih 25 godina ukupno bilo samo 19 i najavio da će vlada nastaviti da gradi brane.

Premijer je kazao da je tokom vanredne sitaucije angažovano 978 pripadnika policije i vojske, kao i da je u pripravnosti bilo još ih 1.700.

– Imaćete još veću sigurnost, znaćete da vaša deca mogu da dočekaju bolju budućnost u Obrenovcu – poručio je Vučić okupljenima.

On je pokazao i kartu Srbije na kojoj je obeleženo 304 objekta u koja je posle poplava 2014. godine uložen novac.

Vučić je zahvalio svima na uloženoj energiji i “ljubavi, požrtvovanosti i posvećenosti koju su pokazali prema Srbiji”.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naveo je da će predložiti ukidanje vanredne situacije koja je proglašena 10. marta u Srbiji, a za 13 časova zakazana je sednica Republičkog štaba za vanredne situacije.