VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA: “Naše snage mogu da spreče svaki napad na Srbe”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su srpske snage, raspoređene prema Kosovu u stanju da spreče svaku mogućnost napada protiv države Srbije i njenog stanovništva "koje ne živi samo sa ove strane administrativne linije".

Beta

– Toliko su nadmoćne (te snage), ubedljive i uverljive da je to sve što mogu da kažem narodu. U svakom smislu – i po profesionalnosti, obučenosti, opremljenosti i brojnosti – rekao je Vučić novinarima u Lebanu.

Vučić je to rekao na pitanje da li je Žanadarmerija MUP-a Srbije povučena iz Kopnene zone bezbednosti, povodom informacija o učestalim upadima Albanaca na teritoriju centralne Srbije i pljački seoskih kuća, krađi stoke, traktora i šume.

Prema njegovim rečima, nedavni upad na  području Kuršumlije sa Kosova izveli su “lopovi, bašibozluk kako bi krali iz napuštenih kuća” i ne treba paničiti, jer je to lak posao za srpske snage.

On je istakao i da je stvaranje vojske Kosova “užasan problem” kao i da Albanci nude kule i gradove Srbima da stupe u nju.

– Valjda je svima jasno da je smisao takve vojske napad na Srbe i srpsku vojsku –  upozorio je Vučić.

Prema njegovim rečima, ne sme se dozvoliti da se ponovi situacija iz Prvog svetskog rata, kada su Srbi van Srbije morali da budu u okupatorskoj vojsci jer su na to naterani.

– Ne treba nam srpsko-srpski sukob – rekao je Vučić.

On je rekao i da su Srbi morali u mnogo većem broju da napuste Kosovo nego Albanci ali da to Zapad ne vidi jer ne želi da vidi jer je “nezavisno Kosovo njihovo čedo”.

– Sad je kao tinedžer kojem pomažu bez obzira na gluposti koje pravi – rekao je Vučić, navodeći da je odgovor na to jedinstvo srpskog naroda.