VUČIĆ PORUČIO SRBIMA SA KOSOVA: “Glas za Srpsku listu je jedini način da ostanemo povezani”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe na Kosovu da na izborima 6. oktobra u što većem broju glasaju za kandidate Srpske liste, navodeći da od svih političkih partija Srba na Kosovu, jedino ona radi "zajedno sa Beogradom i centralnom Srbijom".

Beta

Vučić je za Radio-televiziju Srbije kazao da je glasanje za Srpsku listu “jedini način da ostanemo povezani” a da je “sve drugo samo kidanje veza” i mogućnosti podrške iz Beograda.

– Srbi mogu da glasaju za koga hoće ali ja ih molim da to bude Srpska lista jer jedino ona radi zajedno sa Beogradom. Izađite na izbore u što većem broju, da glasamo za svoj opstanak na našim ognjištima, za srpske plate u školama, bolnicama… Sve će nam to ukinuti ukoliko se ne bude čuo glas Srpske liste – ocenio je predsednik Srbije.

Upitan da li će narednih dana pokušati da se uključi u predizbornu kampanju na Kosovu, Vučić je rekao da zbog niza zakazanih sastanaka sa stranim zvaničnicima i puta u Češku, neće imati vremena za to ali je i dodao da “ne bi imalo smisla” da svojim dolaskom dovede Srbe u opasnost.

On je najavio da će kandidate Srpske liste za poslanike pozvati da dođu u Beograd kako bi “simbolično” pokazali da je to njihov glavni grad.