VUČIĆ POTVRDIO ODLAZAK U HRVATSKU: “Mislim da NE POSTOJE bezbednosne pretnje!”

Aleksandar Vučić
Beta

Vučić je rekao da će u Zagrebu razgovarati sa zvaničnicima Hrvatske, predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i Katoličke crkve u Hrvatskoj, pre svega sa kardinalom Bozanićem.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ići u posetu Zagrebu, jer ne misli da postoje bezbednosne pretnje, a da će teme razgovora biti pitanje granica, nestalih lica, odnosa prema Srbima u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji, kao i unapredjenje ekonomskih odnosa.

Za nas nema tabu tema, ja samo kažem premijer (Hrvatske Andrej) Plenković će dobiti odgovor – rekao je Vučić pred miting Srpske napredne stranke u Batajnici upitan da li hrvatski premijer i dalje insistira na razgovoru o ratnoj odšteti.

On je rekao da će biti govora o svim nestalim, “kako Srbima, tako i Hrvatima”, ali da je važnije šta se za Srbe i Hrvate konkretno može uraditi u budućnosti.

On je rekao da je ishod prošlog sastanka sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović to što će “ako ništa, neki Srbi dobiti struju”, a da su u Srbiji asfaltirane ulice u Tavankutu u kojem žive Hrvati i izdvojen novac za muzičko odeljenje škole u Sonti, gde takodje živi ta nacionalna manjina.

Vučić je rekao i da je mislio da Srbija i Hrvatska imaju samo različito vidjenje ratova ’90-ih godina na prostoru Jugoslavije, ali ne i da je to slučaj sa Drugim svetskim ratom.loading...