VUČIĆ PROGOVORIO O RUŠENJU U SAVAMALI: “Žao mi je što nisam lično upravljao bagerom”

Gostujući na Euronews televiizji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dotakao se i projekta "Beograd na vodi", rekavši da je ponosan na sve što su uradili, ali i "da mu je žao što lično nije upravljao bagerom koji je rušio udžerice u Savamali".

Printscreen/RTS

„Žao mi je što nisam lično tokom dana upravljao bagerom koji bi one udžerice i straćare skolonio sa tog mesta“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom gostovanja u emisiji „Direktno sa Minjom Miletić“, na televiziji Euronews.

Vučić je odgovarao na pitanja u vezi sa aferama koje su pratile njegovu vlast, ali i ostale pripadnike njegove stranke.

„To bi bio pravi doprinos predsednika Vlade ili predsednika Republike napretku zemlje. Neretko sam bio bludožer u ovoj zemlji, radio sam ono što niko nije smeo. Žao mi je što nisam bio upoznat sa time inače bih sam seo u 12 sati pre podne i to bih obavio“, naveo je Vučić.

Dotakao se i navoda da je tokom rušenja u Savamali bilo povređenih ljudi, kao i onih koji su bili vezani.

„Ja tamo nisam video nikoga da je vezivan. To niko nije dokazao na sudu“, rekao je on.

Govoreći o drugim aferama, Vučić je rekao da za njega „ne postoje“ Panama papiri, da on lično nema tajne račune, a da je drugima „njegov brat sam kriv za svoje prebijanje“.

Podsetimo, policajac Goran Stamenković je osuđen na pet meseci uslovno zbog rušenja u Hercegovačkoj ulici, a kako je neveo za KRIK, odlučio je da progovori jer oni koji su ga naterali da prizna, nisu ispunili obećano – unapređenje u policiji i legalizaciju zgrade koju je podigao u beogradskom naselju Mirijevo.